De 10 Ambachten
Image default
Bedrijven

Kies voor prachtige en betaalbare grafstenen in Den Haag

Lees in dit artikel over uiterst persoonlijke grafmonumenten in Den Haag. Omdat wij het van belang vinden dat u, als u het graf van de overleden dierbare bezoekt, naar een monument kijkt wat u vindt spreken, durven wij van de gebaande paden af te wijken. Wij van andersgedenkmonumenten gaan dan ook in niets uit van standaarden, alles wat wij creëren is uniek in z’n soort.

Toch enkele standaarden

Bij het afwijken van de standaarden behoort ook de keuze van het materiaal waarvan het grafmonument gemaakt is. Vroeger waren er alleen maar grafstenen, en dit vanwege het feit dat steen zeer duurzaam is. Steen is bestand tegen sneeuw en regen, maar ook tegen fel zonlicht. Een modern grafmonument kan van ieder materiaal gemaakt zijn, als het maar duurzaam is. Dit is de enige standaard die wij hanteren, het materiaal mag evenals steen niet vergaan. Materiaal zoals cortenstaal, perspex, grind, versteend hout, gaat evenals marmer en graniet decennia tot eeuwenlang mee. Door de diversiteit van de duurzame materialen is ook het combineren van materialen mogelijk. Zo is een grafmonument van cortenstaal met een graf bedekt met stenen een mogelijkheid, evenals een monument van graniet met daar omheen wit grind.

Informatie en ontwerp

Belangrijk is de informatie op het grafmonument. Alleen door nood zijn er anonieme graven, niemand wil die graag hebben, dus op z’n minst de naam geboorte- en sterfdatum van de overledene op het monument. Echter dit kan veel persoonlijker, en hierin hebben wij een specialisme. Wij kunnen een grafmonument laten spreken, als u het bekijkt dan herinnert u de overledene. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Stel u had een broer en hij ging helemaal op in de duivensport, hij was vaak bij de duiven te vinden en ook op verjaardagen sprak hij over zijn duiven. Het zal dan heel sprekend zijn als er iets van de duivensport terug te vinden zal zijn op het grafmonument, omdat het zo typerend voor hem was. Wij kunnen naast de naam en datums een duif in de grafsteen graveren, maar wij zouden ook een grafmonument in de vorm van een duif kunnen maken. In beide gevallen bereikt het grafmonument het doel, als u het graf bezoekt zult u sterker uw broer herinneren.

Voor ieder budget

Het idee om een grafmonument in de vorm van een duif, of een andere passie die iemand bij leven had, te realiseren klinkt duur. Wij houden er rekening mee dat er soms sprake is van een zeer beperkt budget. Wij hebben de creativiteit om tegen een lage prijs een uiterst persoonlijke markering voor een graf te maken. Uiteraard zijn ook onze voordelige grafmonumenten in Den Haag van de meest duurzame materialen zodat het monument lang meegaat.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafstenen-den-haag